Saturday, 5 April 2014

JODOH OH JODOH

assalamualaikum

minggu keempat di semester keempat degree food science and technology yang kesayangan sangat ni. kawan roomate aku budak law pelik tengok aku busy masa second week hari tu. haha well, we all ni in critical course. haha poyo, tapi memang aku nasihatkan anak buah aku dua orang tu jangan la amik science untuk further study. bukan nak down kan semangat diorang, tapi based on experience lah. alhamdulillah, sorang nak amik syariah dan sorang lagi akaun. haha dua dua ustazah, maksu diorang je otai sikit. hehehe

eh ape tajuk ek? hahaha gatai nak cakap pasai jodoh. takde la saje je. hehe aku selalu la jugak baca artikel islamik pasal jodoh, pergi ceramah pasal jodoh. haa nampak tak genre kesukaan ape kat situ. hehe, tanye la perempuan mana pun, siapa yang tak excited kalau pasal jodoh kahwin semua ni? haha nak nak try tanya farhana jamnan. lagi la melompat-lompat suka. haha k maaf maaf, hehe

ustazah kata, kalau nak jodoh yang baik kita kena jadi baik dulu, kena selalu doa. hehe tapi aku lepas solat tak terlintas pun nak doa pasal jodoh. padahal ustazah pun doa untuk jodoh dia dari dia tingkatan 4, and dapat jodoh yang dia doakan 6 tahun kemudian. aku? kalau la sekarang pun aku tak doa pasal jodoh, cemane aku nak dapat jodoh yang baik ni? memanglah aku percaya takdir Allah pasal jodoh, tapi doa pun penting jugak kan. okay, nampaknya kena start doa dari sekarang lah. kalau ustazah 6 tahun, agak2 aku berapa tahun ye? hehe k gurau. semua tu ketentuan Allah :)



doa dan sabar, InsyaAllah. nak jodoh yang baik macam PUAN suhaila sulaiman jugak! hehehe saje je capital kan puan tu untuk menunjukkan beliau dah berhijrah ke dunia makcik makcik. hehehe rasanya not too late nak wish selamat pengantin baru. semoga kekal bahagia hingga ke anak cucu dan InsyaAllah till jannah :)
* su, jadi isteri yang solehah tau. cepat la dapat babyyyyy! hahaha aunty safraa ni tak sabar rasenya. hahahaha

eh eh, ni bukan su tau. ni sebagai hiasan je. hee su macam ni lah, kedua mempelai mengenakan sepasang busana putih. cehhh ayat cekkk! mau ketuk kepala sendiri. hehe


alamak, macam terover pulak. heee, sorry gambar su kahwin takde. phone aku dah sebulan kerosakan. hehe

okaylah, better wa sambung buat lab report yang menimbun memenuhi meja study ni.

hingga ketemu lagi di entry akan datang. hehe bye!

assalamualaikum :)