Tuesday, 31 December 2013

assalamualaikum

the last day of 2013. sekejapnya setahun, mesti ramai cakap macam ni. haha bagi aku setahun ni memang rasa macam setahun la. hahaha k annoying. whatever. setahun aku sama je macam setahun orang lain, takde tertambah atau terkurang walau sesaat. yang lain nya cuma cara menghabiskan tempoh setahun tu ha.

banyak benda baru, kenangan pahit manis, pengajaran dalam tahun 2013 ni. apa lagi kalau tak my first working experience. yup kerja kat dunkin' donuts was my first job. cehh. haha pengalaman practical, kena buli dengan manager, manager tak bayar ot, kena ngorat ngan mat indon, haha tengok ana kena ngorat dengan mat bangla cutika, ada kengkawan baru ika, fiqah, zul abg, zul adik, faiz, ali, kak una, kak fida eh ramai lah lagi. wahhh kalau ingat balik awal-awal tahun dulu memang best walaupun time tu rasa macam hell. urghh stress belajar sekarang lagi teruk sebenarnya.

baru je kenal dengan mereka dah boleh rapat macam ni :')

aku jadi manager diorang hari ni. haha

masa mula-mula masuk practical, aku rasa kurus je time ni. haha





didaninasha datang melawat maksu :)


sabawina jugga tidak melepaskan peluang. haha


kami juga tidak melepaskan peluang. hee

bersama adik zul dan adik faiz. saje letak 'adik'. haha

sunway outing with ika :D





with kak mira ss ali punye popia. haha





rindu :(


our last day :(
ni hari last kitorang kerja. aku ana balik pahang, fiqah sambung matrik dekat arau. ika still kerja nak jadi manager katanya. hahaha



muka mintak penyepak

muka mintak penampor. 


taqib.
ni pulak time submit report practical and presentation. haaa tengok, tak semena-mena boleh rapat dengan mamat sengal ni jugak. hahaha

jangan meragui ketinggian aku

mihas 2013 :)

my one and only PALAM !!!


errr abaikan -.-


haaa, hamik kau. kemain banyak throwback pictures masa practical. hehehehehehe sepatutnya boleh dah buat collage je semua gambo ni tapi sebab rajin nak upload semua kan. hahahahaha

lepas practical kerja selama 2 bulan kemudian kembali ke pangkuan keluarga menggemukkan diri dirumah. dapat lesen dahh!! haha sampai lah masuk degree. perkara paling malang adalah ana tak dapat degree foodtech tapi dapat degree applied science dekat arau sana nuuuu! haha padan muke kau. padahal aku gak yang nangis dulu. sobss.

lepas masuk degree takde ape cerita dah. everything is fine as long as i'm not insane, haha. stress dia berkali-kali-kali ganda. sampai lah sekarang final exam. baru habis satu paper and lagi 5 paper menanti.

pengajaran untuk tahun ini, jangan lah memberi hatimu sesuka hati kepada orang lain walaupun orang itu ada pertalian saudara dengan anda itu tidak bermakna dia tidak akan melukakan anda. k just saying :)

haaaa setakat sini jelah. aku pun curi-curi je update blog sambil tengah study physic chem

selamat menyambut tahun baru 2014, jadikan yang lepas sebagai pengajaran, jangan malu buat silap tapi malu lah sebab ulang kesalahan tu.

assalamualaikum :)

Thursday, 5 December 2013

kita dah besar

assalamualaikum :)

hai bloggie 

hmm satu lagi entry sedih dari aku. eh tak lah sedih tapi lebih kepada nak naikkan balik semangat aku yang kian merundum dek kerana faktor sekeliling dan juga test. haaaa.
betul, degree life memang beza dengan time diploma dulu. stress dan stress. hmm, sebenarnya schedule management tu yang kena betul. timing bila nak siapkan kerja, bila nak submit kerja tu yang perlu kot. aku bila dah akhir-akhir sem ni baru lah dapat rentak. tak la serabut dengan kerja sangat bila dapat manage timing tu ha. 

apa yang kita dapat tak semestinya apa yang kita nak, apa yang kita nak tak selalu kita dapat kan? Allah tahu apa yang terbaik untuk kita :) 
percayalah, apa yang jadi ada hikmahnya. Allah takkan bagi dugaan yang hambaNya tak mampu tanggung. seberat manapun masalah kita tu kita boleh atasi nya. jangan putus asa :)

kebahagian bukan untuk ditunggu. kalau kita tunggu bahagia tu datang sendiri memang tak la kan. kalau tunggu orang nak bahagiakan kita lagi la susah. so, cari lah bahagia tu sendiri, bina kebahagiaan tu, sekaligus mana lah tahu boleh bahagiakan orang lain jugak. kan dapat pahala tu :)

for my beloved friends farhana and sabrina. 
aku tahu masalah korang lain-lain tapi be strong okay. jangan jadi pondan sangat. aku ni tak la terer sangat nak nasihat, tapi dengar dan ikut jelah nasihat aku ni. hee tibe kan? haihh tadi macam banyak sangat nak buat dedikasi tapi time taip ni la lupa. hehe

k lah. got to sleep.



assalamualaikum
bye bloggie :)