Friday, 16 August 2013

Tiba-tiba

Assalamualaikum :)
hai selamat petang encik blog. Tiba-tiba terasa macam nak tulis entry baru petang ni. Hmm nak cakap pasal hati dan perasaan boleh? ahh kalau tak boleh pun ado den kesah? blog aku, aku sorang je yg baca. Haha
Okay back to the point.
Seorang demi seorang yang pergi dari hidup aku. Bermula dengan en.I, en.E, dan en.A. haha what is thisss?!
okay let me explain. Mereka lah yang pernah singgah dalam hidup aku dan pernah diberi peluang. Haha maybe aku yang confuse dengan perasaan aku kot. Hmm tapi peluang yang diberi dibalas dengan kekecewaan yg aku sendiri kena tanggung. Maybe sayang tu tak berapa so sakit putus cinta tu taklah parah sangat. Just kecewa dengan diri sendiri sebab senang sangat bagi peluang kat siapa-siapa ntah. Hmm percaya sangat kan. Dan kecewa sebab dikecewakan oleh siapa-siapa ntah.
So, tak salah kan sekarang aku just tunggu dan tutup hati aku untuk sesiapa. Ada je orang yang aku dah sayang sekarang, tapi biarlah. Tak perlu kecoh-kecoh. Kalau dah jodoh tak kemana. Aku penat penat penat sangat nak bercinta ni. Berkawan jelah dulu kan. Aku hanya mampu doakan yang terbaik je. Takde pakwe pun aku boleh hidup bahagia :)
jodoh itu pasti. Jodoh itu janji Allah. Allah dah tentukan siapa jodoh kita cuma tak tahu siapa, bila, macam mana, dan kat mana je kita akan jumpa jodoh kita tu.
Okay dah habis tazkirah petang ni. Semoga kita semua bertemu dengan jodoh kita dan menuju ke jannah bersamanya :)
tak lupa jugak sikit nasihat untuk my besties farhana, lets just give your relationship with mr.K a little time to rest and both of you can think rationally about yours future together. Okay? yes i know my english is like errrr. But as long as you understand what i'm trying to tell you, my english is doesn't matter anymore.
Tu je, just chill and enjoy our single life. haha
K lah. Got to go. Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment