Saturday, 23 February 2013

masalah jiwa

Psikologist mengatakan:

1. Apabila seseorang itu terlalu ketawa terbahak-bahak biarpun hanya perkara kecilyang langsung tidak lucu dan kelihatan bodoh, dia sebenarnya seorang yg mempunyai jiwa yg sgt sunyi.

2. Sekiranya seseorang itu banyak tidur, dia org yang kuat bersedih.

3. Apabila dia kurang bercakap tetapi pantas dalam berbicara, bermakna dia menyimpan seribu rahsia.

4. Sekiranya dia sukar utk mengeluarkan airmata, dia seorang yg lemah.

5. Kalau senang menangis meskipun benda yg kecil sahaja, dia seorang yg berhati lembut.

6. Dan sekiranya dia cepat marah biarpun perkara sekecil kuman, itu bermakna dia perlukan kasih sayang. Berusahalah untuk memahami orang lain, selepas kita memahami diri kita sendiri. Bukan 100% betul, tetapi ada sedikit kebenarannya disitu. :)


kenapa kenapa kenapa? huhu. baru sehari kot aku masuk kitchen untuk production donut. masuk terus shift malam, untuk y1 hari sabtu. memang banyak la donut nye. haha. memanglah penat. penat gila. sumpah! hehe tayah beria sangat boleh tak zafra? haha kakdini panggil aku zaf. pun boleh kakdini, dari dia duk bantai gelak golekgolek dengar syira panggil aku pra. macam panggil bra katanya. hahaha

hati ku meronta-ronta untuk pulang ke outlet semula. kembalikan rutin harian aku yang sebenar! gelak saitan ngan ana dah takde sekarang! uwaaaa, baik sangat aku sekarang ni. banyak diam je, kat kilang diam je, buat donut pun diam je! arghhh, kenapa semua diam?! memang masalah jiwa la sapraa ni dol. aku dapat rasa ni bukan diri aku. banyak lagi masalah sebenarnya yg taknak aku pikir. sebab bukan masalah aku tapi kawan2. haihh, korang dah besar, jaga diri k. aku pun hari first da boleh bawak diri. macam2 donut aku buat semalam. sugar raised, m&m yg leceh, black forest gedik, frost almond, gummy drop, strawberry frost. chocolate je aku tak buat ag. hmmm susahkan nak jaga diri sendiri. hahah tibew! sekarang aku da tade kawan mengadu. dulu dia selalu call aku, kalau takde kredit pun dia cari semata2 nak call aku. tapi sekarang tiba2 je dia lari dari aku. hmm. bukan semua orang ada masa untuk aku. tu yang masalah jiwa ni. haha

k lah. nak sambung tido. malam ni nak keje lagi. maybe nak back up untuk esok terus kot. takdelah balik jalan kaki berdua ngan syira pukul 4pagi. seram, anjing pun banyak. hmmmm

assalamualaikum

''sehari selembar benang, lama-lama jadi bukit''

No comments:

Post a Comment