Wednesday, 26 September 2012

entry sengal :)

assalamualaikumm
:)

hahaa safraa gedik kembali!! haishh, penat tunggu ana upload gambau aktiviti tak upload-upload lagi makcik tu..lastly aku pun buat lah entry tah pape ni.. hee

this is me and nana, after FPD ^_^..btw, safraa sangat GEDIK ! tibe rase nyampah tgk muka sendiri..haha
next, semalam.. before kami buat presentation business. aku ngah on call ngan mak, dapatkan kata-kata semangat sebab takut sangat.. si edai, my scandal sibok nak gambau.. haha
me, as operation manager for B-FRY Enterprise
and she is edai, as finance manager for Happy Bake Enterprise


 huu, aku selepas call mak.. still lagi takut dan nervous!!
uwaaaaaa :'(

 heh ? -..-
hahahaa ana dan su
ana as our General Manager also as Admin Manager for B-FRY Enterprise
and su as Admin Manager for Happy Bake Enterprise
huh, ana GM/ CEO kedekut ! gaji sikit je dapat. hahaha
okay gurau, jangan marah jangan marah hehe


haaa okayy, ni gambar aku mase kecik-kecik.. time birthday 7tahun.. huu yang sebelah tu anak sedare aku.. haihh, kecik-kecik lagi ah ade anak sedare..
hahaha

"ape nengok-nengok? nak potong kek acu la tu, cibokk je" HAHA
hahaa yang ni juga gambar mase kecikkk dulu
mata besarrr, pipi tembam -,-


baiklah, mulakan agenda asal.. haha tengok!! punye lah berselerak meja kau sapraa.. haha tu baru meja, hangpa belum tengok locker and katil lagi.. hehheehehe maaflah lately, saya sangat takde masa untuk mengemas-ngemas nih.. tapi, after presentation business semalam baru lah lega sikit.. sekarang yang tinggal thesis je yang serabut.. ape-ape pun kemas bilik dulu dong.. baru lah sedap mata memandang..


aigoo, sampai ade kupu-kupu mati kat celah botol air atas meja aku.. ahahahaha, kesian..


dalam locker saya ade gamba mak ngan arwah apak yang zaman dulu punyaa. hee tengok la, tv pun versi lama lagi.. sesungguhnya saya sangat merindui kalian berdua, dan juga rumah kita :(


okay, this one just please ignore k. hahaha
nak tau kenapa gamba semua macam tah pape, i mean the quallity of picture, this is because PIZI !
he took my phone !! arghhh, tension aku pakai nokia c3 nih, da la camera tak best,,. huuu
nak phone saye balikkkk !!


hahhaha okay, sambung mengemas,, ni barang FPD yg tersorok bawah katil. heee, manyak nyew kertas warna kiteee..


pencil colour stabilo,.


kenangan dinner anugerah dekan, Alhamdulillah


jeng jeng jeng
selepas dikemas!
tengok lah meja sayeee.. weeee ^_^


biskut ape ntah mase kecik-kecik dulu selalu makan.. sedappp !!
heee, bila bilik dah kemas baru lah datang idea dan semangat
hee cantik tak? huhu aku memang tahu reti lukis kepala je.. hahahah


eh eh, ade pakwe laaa.. hahahaa tak reti gamba lelaki.. sepatutnya lelaki tu pakai spek, tapi tak jadi pulak time lukis.. hmm such like my dream boy + pakai spek ^_^



lastly.. we !
time FPD, sabrina hisham, my second soul sister datang dari shah alam untuk jumpa kami! sobs, terharu :(
i love you all
aku tatau lah macam mane kite separate nanti.. mesti rindu gila kat korang, huu
rindu kan;
kegilaan ana
kemesraan su
ke-caring-an syira
kecomelan dila
cubit eyfa
kekecohan edai
keriangan nana

hmmmm dimana ada pertemuan pasti ade perpisahan kan? kami sahabat selamanya :')
habis
assalamualaikum

Tuesday, 18 September 2012

.....

assalamualaikum

keadaan ni jadi bila stress dan gulana-gundah berada di peak yang paling tinggi
rasa nak menjerit je
nak menangis jee
huuu, rasa serba tak kena
Ya Allah, kenapa ni....



:'(

Saturday, 8 September 2012

sompek laie ekau -,-

assalamualaikum ^,^

hee, semangat nye pagi ni bangun, walaupun subuh pukul 7 pagi -,-
astaghfirullah, safraa safraa, ape la nk jadi ni..
nak wat camne, tade orang kejut..hoho
pagi den di kojut kan oleh budak hijau ni haa
dio poie tinggal purse hijo dio dalam beg den..haishh soba jolaaa
pastu torus den somangat komeh bilik, basuh lab coat yang sudah dirondam dgn vanishhh pinkpink selamo ompek boleh (14) jam padahal instruction suruh den rondam onam (6) jam ajo.. haha yang ponting, lab coat den putih suci dan bersori-sori.. tak soba pulak den nak masuk lab..haha tibe !

we are never ever getting back together, again !
ye, aku tanak dah kat kau.. tolonglah paham.. lepas ape yang kau buat, bertubi-tubi penipuan, hishh geli geleman aku dengar perkataan sayang tu..nak nak lagi perkataan tu di ucapkan si penipu dan hipok macam kau.. ta payah da nak send message rindu rindu sorry sorry sebab takkan ada maaf untuk kau.. just pergi jauh dari aku je.. and aku boleh lah hidup kalau kau takde, sebab tu aku approve friend request kau tau..
haishhh perasaan marah tetap tak boleh nak hilang
ape ape pun aku harap kau berubah, memang bukan untuk aku tapi berubah untuk kau dan untuk orang yang bakal jadi pendamping kau..
haaa, one more thing, haha pasal status rokok, hahaha macam kelakar je kau perli aku balik, hee aku tak kutuk, status aku berunsurkan nasihat.. bukan untuk kau sorang, jangan perasan boleh? haha kalau kau lantak kau la nak hisap berapa banyak pun, biar mati cepat..

astaga.. aku tatau la nape aku benci sangat kat dye ni.. betul la ana pernah cakap dulu
'' kalau kite sayang kat seseorang, jangan terlalu sayang, dan bila kita benci kat seseorang jangan terlalu benci '' eh eh, macam takde kene mengena je..hehe.. takpelah, aku dah okay hidup macam ni..alhamdulillah..

haaa ade sorang kawan aku (lelaki) yg putus cinta, n tersangat lah heart broken.. aku just tolong dye ape  yang patut, naik kan semangat dye balik..huhu risau aku, dye sampai nangis time call aku cerita semua tu.. wahh, unexpected seorang lelaki boleh nangis kat aku..huhu terkedu aku.. sangat tidak bersyukur perempuan itu, dah dapat lelaki yg setia, hensem (walaupun tak berapa tinggi, hehe) boleh pulak kau curang kan?hmm hidup ni ada karma.. Allah tu maha Adil kan?

imie, sekarang mungkin imie dikecewakan, insyaAllah nanti Allah akan bagi bahagia yang sebenar untuk imie.. tu lah yang saf pegang sekarang.. and imie pun kena ingat janji Allah,
''perempuan baik untuk lelaki yang baik,dan lelaki baik untuk perempuan yang baik dan begitulah sebaliknya''
memang, kadang-kadang ade jugak yang dapat pasangan hidup yang tak baik, dan itulah tugas kita untuk membimbing dia.. sebab tu, kite yang kena perbaiki diri kita dulu..tugas jodoh serah kepada yang Maha Cinta..kite muda lagi kan? nikmati hidup ni tanpa ade duka sebab benda benda yang tak tentu lagi..
okay kawan? much better kan?

haishhh, bebel je aku ni.. keroje tak disiapkan lagi lahh..
sempat lagi aku update blog kan? hahahah
k lah..

assalamualaikum ^^,

Sunday, 2 September 2012

iftar mazalan's family


















































































































































































 seronok dapat kumpul ramai-ramai macam ni
Alhamdulillah, hubungan kembali seperti dulu
segala sengketa antara kami sudah dipulihkan
*ngape skema benor ayat kamu saprah? haha

sekarang ni, aku sangat merindui mak
sepatutnya mak pun pergi family gathering ni kalau mak tak kawin
hmm ape yg dah lepas biarlah lepas

mak, adik tak pernah pun lupa kat mak, mane pun adik pergi, dengan sape pun adik, adik sentiasa ingat kat mak.. semalam adik call mak dapat dengar suara mak ceria adik happy sangat.. semoga kebahagian sentiasa jadi milik mak :')

adik tahu, mak tak dapat bagi adik kemewahan, tapi mak bagi adik kemewahan kasih sayang.. adik bangga ada ibu macam mak..mak selalu ketepikan kepentingan sendiri untuk anak-anak mak..
mak cakap, mak sedih sebab tak dapat bawak adik pergi jalan-jalan,
takpe mak, nanti adik yang akan bawak mak.. mak jangan sedih-sedih k..
adik tahu asal usul adik, adik takkan lupa kat mak or malu
adik tak malu pun sebab kite orang susah mak yang penting keluarga kita happy

k lah.. banyak sangat kerja nak buat ni.. final exam pun dah dekat
nak sibukkan diri dengan final projek pulak
maaf, saya sedang berada dalam mood silent
kepada sesiapa yg msg nya tak di reply, maaf ya

sekian untuk entry kali ni

assalamualaikum :')