Monday, 6 August 2012

mencari bahagia

assalamualaikum 

bile sabtu dan ahad yang tak macam sabtu dan ahad -_-
ape yg kau ngarot ni sapraa? hahaha
sabtu, kami budak-budak foodtech part5 ade LDK sempena ganti balik LDK yg kitorang supposed g dulu..tapi best la sebab LDK modul kenegaraan kali ni dengan budak-budak foodtech je..wahh, sume dah kenal tayah la nak segan-segan bagai.. pastu aku dapat pulak group all girls ! hahaa, fasilitator pun pempuan and she is simple and slumber.. best best best :)


then ahad pulak ade road tour FSG (fakulti sains gunaan)
program ni di anjurkan oleh mpp dan jugak pihak UiTM induk, sape lagi kalau bukan UiTM Shah Alam.. program yg khas diada kan untuk memberi informasi kepada pelajar-pelajar semester akhir diploma UiTM.. aku and the gang of course la duk dengar pasal Bachelor (Hons) Food Science & Technology je..
hee, bangga ngan kos sendiri.. nanti kami ade dua minor iaitu FQC and IFL..
FQC tu pasal quality control then IFL tu pulak pasal islamic food law..
hmm, ni cek nak cite sikit.. senior kitorang yang datang bertandang ke pilah tadi suggest kat kitorang amik IFL.. sebab ape? sebab.. sekarang industri halal, or sector halal tgh berkembang.. non-muslim manufacturer of course la looking for foodtech + IFL student, untuk jadi workers diorang kan.. satu lagi, minor-minor ni khas kat uitm je.. so, kalau amik IFL, kite as muslim tade la nak tight compete sangat ngan non-muslim nanti kan?
hee, so i think i decided to take IFL as my minor subject, insyaAllah :)

ape tajuk entry kau sapraa ?! -.-
haha okay okay, berbalik semula ke hari sabtu hari tu
mase sesi ice breaking

aku : assalamualaikum, saya nur-safraa bt mazalan, dari jengka pahang.. kekuatan diri saye... urmmmmm pandai sorok emosi kot.. ahahahha

ye dok mu sapraa ? hahah aku tatau, aku tanye eyfa ape kelebihan aku, dye cakap mcm tu, aku pun balun je laa..haha sorry aku memang tak reti nak judge diri sendiri, tapi aku tahu ape kekurangan aku.. pandai sorok emosi.. haha yeke ek? eyfa kate time marah ke sedih ke aku relax je, bole je happy-happy..yeke? haha aku pernah nangis, tapi jarang nangis depan orang especially kawan-kawan n family.. aku pun pernah marah tapi marah aku sekejap and aku just diam, mungkin sebab tu tak ramai nampak aku marah..haha ape yang aku tahu, aku kalau ade problem, memang susah nak cite kat sape-sape, aku akan tahan selama mane aku bole tahan..dan aku akan menangis sorang-sorang untuk melepaskan pelbagai rasa yang aku simpan tu.. bagi aku ape yang aku buat ni tak men-tension-kan pun.. sebab aku ade tempat untuk mengadu.. Dia akan selalu dengar ape yang aku mengadu and time tu la aku akan menangis semahunya..


ye, aku sedang mencari kebahagiaan sendiri sekarang, insyaAllah akan ku temui..cewwah,,haha ape yang penting aku tanak emo-emo dengan kawan-kawan aku, sebab sekarang kitorang semua tension ngan keje masing-masing, so kene la pandai jage diri sendiri.. dugaan aku datang time bulan mulia ni, Allah je tempat aku mengadu.. bila rase sunyi, rindu, sedih, marah, cepat-cepat sedarkan diri dan ingat kat Dia.. insyaAllah kite akan tenang setenang nya, macam aku sekarang.. dan aku harap ketenangan aku ni akan aku rasai sampai lah aku betul-betul kuat nak hadapi pelbagai lagi dugaan lain..insyaAllah :)


and the last thing.. aku nak berubah.. aku dapat inspirasi dari seorang budak yang aku panggil adik.. aku rapat ngan dia, dah lame, aku rapat ngan dia bukan sebab sape-sape, tapi memang aku nak adik lelaki.. huhu, dulu mak pernah pregnant, tapi gugur lepas berape bulan..and kalau lah adik aku tu ade, name dia mohd safwan bin mazalan dan berumur 13tahun sekarang..mesti hensem macam aku..hahaah.. okay okay adik angkat aku tu seorang pelajar SMAI, Kuantan. haha dia tak la se-skema dan se-poyo mane, bole digelar as ustaz rock sbb kenakalan dia.. aku sangat menyenangi dia, selalu buat aku ketawa.. aku harap ape-ape pun yang jadi nanti, dia tetap akan jadi adik aku.. dan aku nak dia bangga anggap aku sebagai kakak dia :)

dik, lepas baca blog adik, akak bangga kot..yela, akak tak kenal ramai ngan budak-budak sekolah agama, ntah la nak cakap ape, tapi akak bangga lah..hee malu laaa ^_^


k lah, tu je nak share..haha poyo macam ade je orang nak baca entry kau yang panjang berjela-jela ni..haha

assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment