Thursday, 30 August 2012

@*&^%*@!#$%^&?

assalamualaikum

semoga segala urusan hari ini dipermudahkan oleh Nya

jawab test awal dari orang lain, sorang-sorang.. nak tiru sape nanti ?! hishhh
pegi kL sorang-sorang jugak nanti..uwaaa
dah macam ade kambeng ana dah dalam perut aku nih.. haha
nape cuak semacam je ni ??
takpe lah, demi iftar dengan family markah test aku korbankan
demi test pulak, waktu tido dan rehat aku korban kan
demi waktu tido dan rehat, masa ngorat dan usha orang dalam perjalanan nanti aku korbankan hahahahahaha

everything will be okay :')

gedik ! arghhh, sila abaikan.. hahahah

bye and assalamualaikum

Tuesday, 28 August 2012

salam lebaran :)

assalamualaikum ?

''SELAMAT HARI RAYA
HARI UNTUK KITA BERSUKA RIA''

bersuka ria mende, tension ngan thesis, assignment, lab report, presentation, food launching, independent study bagai.. haihhh *geleng kepala sesuka hati

hee, takpe sapraa.. please be strong.. sebulan je lagi k..
di kesempatan ni, disusun sepuluh jari aku yang panjang-panjang macam kaki ayam ni untuk memohon ampun dan maaf kepada semua kengkawan.. huhu walaupun ni dah syawal yang ke-10.. huhu takpe, raya kan sebulan..

kepada kawan-kawan yang jauh dimata dekat dihati, yang dekat di mata jauh di sisi, yang jauh dimata dan jauh juga dihati, maaf dipinta. huhu aku sedar, aku bukan seorang kawan yang sempurna yang baik, aku pun selalu buat jahat kat korang..huu

macam biasa, sejak setahun dua ni raya aku tak best pun.. hmm but its okay as long orang-orang disekeliling aku happy.. that is enough for me :')
kepada mereka-mereka yang mengusung aku bawak pegi raya, terima kasih kerana menceriakan hari raya aku, kalau korang takde, terperap jelaa aku kat rumah tu.. hmm, Alhamdulillah duit raya tahun ni banyak lah jugak..bole lah menampung hidup di pilah setelah pt kering kontang..haha

aku takde gambar raya 1 family.. sedih tak ? that is reality of me.. dah lame tak bergambar satu family sebenarnya.. hmm, ni je gambar yang aku ade..

model-model kecik yang tomey-tomey macam maksu nye ^_^

ahmad dani rafique bin rusydi bin mazalan
 saje nak menunjukkan budak korea ni anak sedare aku, iaitu anak abang aku.. hahaha
motiff ??  haha


dani dan adik nya , puteri nur irdina
 haha comel gila dua orang nih ! hishhh
nak anak jugak !! 

safraa dan saidah
 kakak ipar aku.. haha suka-suka je aku panggil dia saidah, ade gak kene cepuk ngan abang didi nanti, haha,, ni la kak ida.. :)


last but not least,

safraa dah zalifah
member kacip aku kat jengka.. dari sekolah rendah sampai lah sekarang.. raya pertama dah datang melawat aku yang sakit mata kat rumah tuh.. hehehe
sayang kau pah !

aku sedang cuba meng-elok-kan kembali hubungan aku ngan abang-abang dan kakak-kakak aku.. ya tuhan, bantu aku.. tabah kan hati aku untuk mendengar segala kata-kata yang akan menyakitkan ulu hati aku.. huhu.. weekend ni insyaAllah aku ke bukit tinggi, pahang untuk family day with mazalan's family.. aku harap semuanya okay :')

*aku dah mendalami lirik lagu cinta pertama.. gulpp, memang mendalam sungguh maksud itu lagu.. huu, layak ke aku digelar cinta pertama macam tu? huu..

k lah, back to your work sapraa!

hingga ketemu kembali 
assalamualaikum :)

Sunday, 12 August 2012

serius !

assalamualaikum

okayy, kali ni entry aku yang serius. selama ni entry aku tak bermotif kan, nak post gambar sebab aku comel semata-mata. haha lempang je sapraa nih. sebab boring sebenarnyee..huhu
let me tell you something. this is about friendship. nak cakap bab cinta, aku tak pernah berjaya lagi dalam bab tu and aku tak mahir pun sebab selalu jadi bodoh.hahaha. tapi, kalau sebab kawan, aku sangat menghargai ikatan ini. same-same ketawa, menangis, gulana-gundah, resah, cuak, excited, kan best semua tu. tu la yang akan jadi kenangan sampai kite tua nanti tau.

so, nasihat dari safRRRRRaa, *pengaruh ana sbb motif sgt die eja name aku camni dlm blog die -,-
just appreciate your friends guys ! macam mane jahat pun she/ he was, please just hate her/his mistakes but not themselves. sape kite nak benci-benci orang bagai, pencipta kite semua same, kite semua same.
well, bile safRRRaa da start berkata-kata..
maaflah, aku memang tak suke kawan aku sedih! especially sebab kawan. kawan sepatutnya membahagiakan, menceriakan bukan menyesakkan otak. okayy ?

so aku, ana, dan nana telah menjalani aktiviti weekend kami dengan aktiviti yang sihat. 
kami bermain badminton dan basketball wey ! haha hebak dok ?

okay, introduction
saye safRRRaa mazalan, haha ni before g berbuka
camera dah ade kat tangan ape lagi..haha



ye, aku tau. aku pun tak sanggup nak tgk muka aku. hahaha -,-


apo masaloh ekau jang oi ! haha


nana dan ana menunjukkan kehebatan mereka yang tak berapa nak hebat tu -,-





motiff ?!


safRRaa gigi besar -,-


hahaha mereka kecik !
ana : cepat safRRaa amik gamba !
nana : bonda, cepattt !
*sila dialogkan menggunakan suara chipmunk. hahahaha



astaga, bersepah ya Rabbi.
tau tak bilik sape ni? aku tak tau, sumpah aku tak tahu. hahaha
0o, kat blog dye, dye blur kan bahagian bersepah ek, haha dapat kat aku gamba kau yang aku blur kan
hahaha, tape mak mertua kau tatau. hahahahah


yeahh, go nana ! the true basketballer 


ana ! err, basketballer from netball.. haha


safRRaa? basketballer from..? *err, aku main game ape ek? hahahahah


nana cool ! aku terpaksa blur kan gamba aku sebelum aku malu. hahahah
safRRRaaa jongossss !





boleh tengok tak betapa happy nye kami, walaupun just bertiga. haha
cik sabrina hisham, sila jeles. sape suh tinggalkan kitorang kat sini.
kau tau, aku berbuka sangat tak jimat. haha sebab tade orang yang catu makanan aku macam kau buat !
takpelah, tunggu kitorang g sane k. 

eh, eh ni ade gamba yg lain lagi yang last week punye


we love food !



HAHAHAHA ! -,-


nana, jom tido.
1..2...3...
pappp, pappp *bunyik kepala yg dihantukkan ke meja
zZZzzZzzZzZz..........


k, i'm so happy ! hikhok
assalamualaikum

weehuuuu ^_^

assalamualaikum

tatau nak tulis pasal hapee.. hahaha



dah, babai ! haha

assalamualaikum ^_^

Tuesday, 7 August 2012

hee saje jee ~

assalamualaikum

hehe saje je, penat sangat hari ni. wa pun talak tau woo kenape ini hali wa manyak penat woo. oh mungkinkah sebab aku tak ketiduran semalam? haha and seharian duk kat lab ngan hana tajama. haha, best gilak tido kat lab, ngeh ngeh ngeh.

tadi duk godek godek folder gambau den tojumpo la gamba gamba yang tidak dihiraukan. haha


safraa dan su !


3 ekor, haaha 3 orang lembaga hitam -,-


haha, ni gamba siang tadi lah -_-


okay, yang ni pun same


haha sape yg amik side belakang nih, sakit pinggang aku pusing. haha


nana, sapraa dan su yang tgk kat tempat lain. PEACE yaww !


PWINCESSS ! hahaa


focus dan khusyuk mendengar presentation group Yo-Great ! ya aw aw !


hee lastly, scandal saye yang bling bling gitu nyah ! awwww , haha

hahaha, tu je. hari ni lepas beban aku pas ana tau ape yg tersirat dan tersurat. huhu dont worry aku tak sedih pun and takkan sedih la pasal orang macam tu. haihh, ade tak imam muda dari mesir, sila la datang masuk minang saye. hahah gatai !

'' jangan sibuk nak mencari lelaki yang baik, tapi sibukkan diri mu menjadi yang terbaik dulu. lelaki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik ''

insyaAllah :)

k, nak tido before siapkan lab report food quality control.
 assalamualaikum ! haha

Monday, 6 August 2012

mencari bahagia

assalamualaikum 

bile sabtu dan ahad yang tak macam sabtu dan ahad -_-
ape yg kau ngarot ni sapraa? hahaha
sabtu, kami budak-budak foodtech part5 ade LDK sempena ganti balik LDK yg kitorang supposed g dulu..tapi best la sebab LDK modul kenegaraan kali ni dengan budak-budak foodtech je..wahh, sume dah kenal tayah la nak segan-segan bagai.. pastu aku dapat pulak group all girls ! hahaa, fasilitator pun pempuan and she is simple and slumber.. best best best :)


then ahad pulak ade road tour FSG (fakulti sains gunaan)
program ni di anjurkan oleh mpp dan jugak pihak UiTM induk, sape lagi kalau bukan UiTM Shah Alam.. program yg khas diada kan untuk memberi informasi kepada pelajar-pelajar semester akhir diploma UiTM.. aku and the gang of course la duk dengar pasal Bachelor (Hons) Food Science & Technology je..
hee, bangga ngan kos sendiri.. nanti kami ade dua minor iaitu FQC and IFL..
FQC tu pasal quality control then IFL tu pulak pasal islamic food law..
hmm, ni cek nak cite sikit.. senior kitorang yang datang bertandang ke pilah tadi suggest kat kitorang amik IFL.. sebab ape? sebab.. sekarang industri halal, or sector halal tgh berkembang.. non-muslim manufacturer of course la looking for foodtech + IFL student, untuk jadi workers diorang kan.. satu lagi, minor-minor ni khas kat uitm je.. so, kalau amik IFL, kite as muslim tade la nak tight compete sangat ngan non-muslim nanti kan?
hee, so i think i decided to take IFL as my minor subject, insyaAllah :)

ape tajuk entry kau sapraa ?! -.-
haha okay okay, berbalik semula ke hari sabtu hari tu
mase sesi ice breaking

aku : assalamualaikum, saya nur-safraa bt mazalan, dari jengka pahang.. kekuatan diri saye... urmmmmm pandai sorok emosi kot.. ahahahha

ye dok mu sapraa ? hahah aku tatau, aku tanye eyfa ape kelebihan aku, dye cakap mcm tu, aku pun balun je laa..haha sorry aku memang tak reti nak judge diri sendiri, tapi aku tahu ape kekurangan aku.. pandai sorok emosi.. haha yeke ek? eyfa kate time marah ke sedih ke aku relax je, bole je happy-happy..yeke? haha aku pernah nangis, tapi jarang nangis depan orang especially kawan-kawan n family.. aku pun pernah marah tapi marah aku sekejap and aku just diam, mungkin sebab tu tak ramai nampak aku marah..haha ape yang aku tahu, aku kalau ade problem, memang susah nak cite kat sape-sape, aku akan tahan selama mane aku bole tahan..dan aku akan menangis sorang-sorang untuk melepaskan pelbagai rasa yang aku simpan tu.. bagi aku ape yang aku buat ni tak men-tension-kan pun.. sebab aku ade tempat untuk mengadu.. Dia akan selalu dengar ape yang aku mengadu and time tu la aku akan menangis semahunya..


ye, aku sedang mencari kebahagiaan sendiri sekarang, insyaAllah akan ku temui..cewwah,,haha ape yang penting aku tanak emo-emo dengan kawan-kawan aku, sebab sekarang kitorang semua tension ngan keje masing-masing, so kene la pandai jage diri sendiri.. dugaan aku datang time bulan mulia ni, Allah je tempat aku mengadu.. bila rase sunyi, rindu, sedih, marah, cepat-cepat sedarkan diri dan ingat kat Dia.. insyaAllah kite akan tenang setenang nya, macam aku sekarang.. dan aku harap ketenangan aku ni akan aku rasai sampai lah aku betul-betul kuat nak hadapi pelbagai lagi dugaan lain..insyaAllah :)


and the last thing.. aku nak berubah.. aku dapat inspirasi dari seorang budak yang aku panggil adik.. aku rapat ngan dia, dah lame, aku rapat ngan dia bukan sebab sape-sape, tapi memang aku nak adik lelaki.. huhu, dulu mak pernah pregnant, tapi gugur lepas berape bulan..and kalau lah adik aku tu ade, name dia mohd safwan bin mazalan dan berumur 13tahun sekarang..mesti hensem macam aku..hahaah.. okay okay adik angkat aku tu seorang pelajar SMAI, Kuantan. haha dia tak la se-skema dan se-poyo mane, bole digelar as ustaz rock sbb kenakalan dia.. aku sangat menyenangi dia, selalu buat aku ketawa.. aku harap ape-ape pun yang jadi nanti, dia tetap akan jadi adik aku.. dan aku nak dia bangga anggap aku sebagai kakak dia :)

dik, lepas baca blog adik, akak bangga kot..yela, akak tak kenal ramai ngan budak-budak sekolah agama, ntah la nak cakap ape, tapi akak bangga lah..hee malu laaa ^_^


k lah, tu je nak share..haha poyo macam ade je orang nak baca entry kau yang panjang berjela-jela ni..haha

assalamualaikum :)