Monday, 30 July 2012

yessss !

assalamualaikum !

hahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahhahahahahahahah

atoyaiiii, ape dah jadi ni.. ape yang aku harap selalu tak dapat..
mungkin ade hikmah atas ape yg jadi..
mungkin bahagia tu bukan milik aku lagi..
 YES,
aku kene sibukkan diri sekarang,.
kalau tak, aku tatau ape yg jadi kat aku nanti..
aku tak selemah tu okayy ;D

pape pun yang jadi, berape ramai pun yg pergi dr hidup aku
yang pasti Allah tak pernah tinggalkan aku

okay, teraweh yukk !
aku tanak nanges sorang-sorang kat bilik
baik aku g PI kan..
heee

bye, assalamualikum :')

Saturday, 28 July 2012

29 julai datang lagi...

assalamualaikum :)

29 julai 2007
apak pergi tinggalkan kami. jam 3pagi kami dapat berita, sungguh aku tak mampu nak cakap apa2, airmata setitik pun tak keluar, aku macam orang yang kene pukau ikut je cakap mak suruh tukar baju n bersiap nak balik kampung. dalam perjalanan, aku diam dan just dengar esakan mak ngan kakcik, aku still lagi diam. jauh dalam lubuk hati aku harap apak masih ade, mungkin apak pengsan kot.
sampai kampung, keadaan sunyi, bacaan surah Yassin oleh abang2 aku yang dah sampai dulu. aku naik tangga, nampak sekujur tubuh terbaring ditepi sudut rumah wan. tenang je wajahnya. darah di kepala nya masih ada, apak terjatuh dari tangga masa hendak ke bilik air. mak dah ade kat sisi apak, aku hanya tengok dari jauh dulu. macam tak percaya keadaan macam ni akan jadi kat aku. orang yang aku harapkan dah pergi tinggalkan aku. pelahan lahan aku jalan dan duduk kat sisi apak. aku pegang tangan dia, sejuk. airmata mula bergenang. aku cuba goyangkan badan apak, sambil panggil dia. tapi dia diam je. airmata jatuh. aku tengok apak tak bergerak langsung, mungkin mase ni lah aku kene terima hakikat yang apak dah tinggalkan aku.
wan bagi aku al-Quran, aku mula baca surah Yassin untuk apak. baca dalam esakan. hati aku makin pilu bila mak salahkan aku. aku called mak siang tu suruh balik jengka, padahal mak tengah jaga apak kat kampung, tapi apak suruh jugak mak balik tengok aku kat jengka. aku tak sempat nak amik tandatangan apak untuk borang pemohonan kemasukan ke MRSM. aku terkilan sangat. yang paling aku terkilan, aku tak dapat nak tunjuk kat apak result aku.

29 julai 2012
dah 5 tahun kenangan tu. tapi terasa macam baru je lagi apak cium dahi aku masa dia nak balik kampung. terasa lagi hangat pelukan apak masa kat kampung. aku ingat masa kat kampung, apak semangat sangat kutip buah-buah yang ada. durian, langsat,rambutan, manggis. dia makan semua walaupun mak tak bagi. tapi apak cakap, ni last dia makan. kalau lah aku tahu tu memang last dia, aku sanggup tak pergi sekolah seminggu untuk jaga apak kat kampung. rasa macam baru je lagi aku gelak2 ngan pakcik2 yang ade kat wad hospital jengka mase aku jage apak kat hospital tu. tapi sekarang aku dah tade apak kat sisi aku, yang tegur salah aku, yang jage pergaulan aku, yang membebel kat aku bila aku tak kemas balik barang2 yang aku guna, yang marah aku lebih dari mak bila aku mandi lambat. hermm,tapi apak ada dalam hati aku. aku tak lupa kat apak. 

al-Fatihah....
mazalan bin mohamed said
18 november 1949 - 29 julai 2007


Ya Allah,
Kau kuatkan lah semangat ku,
Kau tabahkan lah hati ku,
ampunilah dosa-dosa arwah,
dan Kau tempatkan lah arwah di tempat orang-orang yang beriman.
Amin..



Thursday, 26 July 2012

SAHABAT

ASSALAMUALAIKUM 

HAHA, AKU KALAU EXCITED MEMANG SUKE PAKAI CAPITAL LETTER NI. HAHA
okay, dah sila bertenang ye..hehe
hmm, minggu ni aku mulakan dengan semangat Ramadhan baru
but then
.
.
.
aku rindu apak.. rindu sangat.. aku g terawih, tatau nape suara ustaz tu macam apak yg imamkan, zikir2 sume apak pernah bace dulu2.. rindu nak puasa ngan apak, nak berjemaah ngan apak.. apak, kalau la apak ade takde lah adk sedih macam ni.. adik rindu apak. berdosa kan kalau kite menangis meratap orang yang dah pergi.. tak tenang roh diorang.. tapi adik mintak maaf apak.. adik taley tahan.. adik rindu sangat, rase nak sangat ade apak macam dulu.. sekarang adik tade dah bahu yang boleh adik sandar untuk menangis macam dulu.. dulu adik ade apak yang jage adik time demam, kejut adik sahur, ajak adik berjemaah, hmm skrg? adik rindu nak peluk apak.. skrg dah tade sape nak pimpin tangan adik time lintas jalan.. banyak sangat adik nak ngadu kat apak.. banyak sangat benda yang jadi dalam family kite.. adik rindu family kite yang dulu.. apak, adik tak bahagia skrg.. adik tatau macam mane nak satukan balik family kite.. adik skrg rase macam nak je ikut apak, tapi adik tau bukan mase nye Allah sayangkan adik lagi.. adik banyak lagi dosa yang Allah tak ampunkan lagi.. kalaulah apak ade lagi.....

nak macam ni :(
.
.
.
tapi, ALHAMDULILLAH
aku ade kawan kawan yang sangat memahami dan menggelakkan
hee, aku tatau nak describe macam mane..
best sangat, time aku badmood, sedih pastu aku dah boleh gelak gelak macam biasa
.
.
.
then hari ni, kitorang berbuka  dan bertarawikh bersama-sama
.
.
thanks

ana

edai

syira

nana

sue

eyfa

dila

alin

iqa

azpaa

korang sangat terbaik tau tak..huu, sedih nya sem ni last kite.. huhu
korang perasan tak, dah nak akhir2 ni, semua tension, tapi dalam mase yg same kite semakin rapat.. hee thanks sekali lagi sebab korang jadi kawan yang best.. huhu sayang korang
nah gamba2 kite, tapi sikit jeee
.
.
.

kami di masjid India, orang lain tak habis terawih lagi..hee


okayy, abaikan gambar ni.. sungguh gedik.. haha


gambar ngan scandal mestilah kena ade kan?


credit to my sayang for this picha ! haha lori tu kat tangan aku dan berlatar belakangkan kuil . astaga


hai edaiii , molek sungguh gambar ni..haha


hahahaha masih reaksi muka yang same . credit to edai tooooooo -_-


again ! dalam masjid . ngeh ngeh..


nana syira syifa ! eh, syifa?? hahahah


haa , nilah masjid india nyee . majoriti, india muslim . :)


syifa dan syira ! eh, syifa lagi?? haha


kami di shah alam !! ala2 running man.. hahahaha


tunggu pakcik hensemmm


mereka di jalanan..err, tepi jalan.. haha


ye, aku sayangg korang sesangat.. sorry sangat kalau selama kita kawan ni aku pernah buat korang terasa hati, terguris perasaan, terluka di mane2, terkentut, tersendawa kuat2 sampai buat korang malu, huu sorryyy.. aku harap ukhuwah kite ni kekal sampai kite beranak cucu.. huhu
walaupun raye lambat lagi, tapi aku nak mintak maaf jugakkk :(
thankss tauu !

hehehehee

NAH , SURPRISE DARI AKU !

hoho, walaupun tak berape nak jelas tapi korang mesti tau kan sape kah lembaga itu.. hahaha

k lahh . lastly harap kite semua success dalam semua project kite sem ni dan juga thesis dan jugak practical training next sem !!

mmmuahhhh !
heheheh

haaa by the wayy

VERY VERY HAPPY BIRTHDAY TO OUR NANNY
hahaha opss, bukan2,
TO OUR GEMOK !
eh, hehehhehe macam ye
hahahah
HAPPY BIRTHDAY EYFA!
orang ingat ag first sem celebrate birthday eyfa dulu
bagi kek sepotong yg ade kat bakery tuu
hehehhe 
ingat tak kenangan2 kite kat umah sewa kelapa sawit? kat flat waja?
dont lose it from your memory !
warning nih! hahaha
semoga success selalu, panjang umo, murah rezeki dan dapat jodoh yang betul :)

k dahhhh heheheh
bye , assalamualaikum 


Thursday, 19 July 2012

sayeee nakkk jadiii budakkk baikkkk :D

assalamualaikum

heeeee, saye nak jadi budak baik boleh??
baik yg macam mane??
laa, baik yg macam tuuu laaaa...
malam esok dah pun masuk bulan Ramadhan
ee, seronoknyee
jadi silalah seronok beribadah jugee
mane la tau kan ni Ramadhan terakhir kite..sobsob
haa, sambung balik.. baik yg macam mane?
haa, aku dah berazam aku :-

1) tanak senseng lengan baju
2) tak seksi2 dah.. *upss,seksi ke sebelum ni..haha
3) insyaAllah seboleh2 nye nak turun terawih setiap malam
4) nak khatam al-Quran..insyaAllah
5) berbaju kurung setiap hari?? insyaAllah :)
6) nak bersederhana jee time buke..hehe
7) tak skip sahur

hee, banyak lagi benda nak buat sebenarnye tapi takut tak sempat dan tak berkesempatan nak buat..huhu
kepada kawan2 saye, sila dan please lah ingat kan saye ye
saye nak mendidik hati ni :)

ape-ape pun 

SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN AL-MUBARAK
DAN 
SELAMAT BERIBADAH


assalamualaikum

Wednesday, 18 July 2012

random


assalamualaikum

random pictures

malaysia international food and beverage trade fair
&
food technology annual grand dinner
enjoy it !


credit to me! hehe dila da wat DP sbb pic ni lawo :D



yg ni dila punye k



beli ye kak 

gula2 lada hitam..mm yakss -,-

my classmate :)











yogurt sri lanka !
okay , pic atas ni adalah yogurt dari sri lanka
yogurt ni plain tapi sedap
no wonder lah aku boleh habiskan beliau :)
sangat sedap n tak rase macam yogurt plain lain kat malaysia
kt malaysia kalau yg plain mmg taley pun nak masuk dlm mulut
eeee yakksss -_-






masyaAllah ! ting ! dapat rati satu . .haha


my group , since part 1 :)






mereka salah eja MARA =_=

hehe aku sangat menyukai gambar ini ! ^^,


wokehh, dinner time !

pwincess . .bling2 kau..haha

my soulmate :)

ehh, mengapa ade dua gamba ni?? haha

ana : pink !

syiru : pink !

eyfa : pink jgk !

sy dan sir shahrimi BIRU okay ! haha sila jeles :)

nak same tinggi ngan syira dah !

okay kat bawah pun gamba yg same..tapi lebih sopan..hikhok !















the end !
memory yg akan sentiasa segar di ingatan
sayang korang semua.
tak dilupakan juga kepada kakak saye di shah alam sane
hishh, dinner ta dapat g MIFB pun tak pegi
mmg nak kene laaa -.-
sila datang pilah time bulan puasa ye !
hahaa

byebye
assalamualaikum