Saturday, 27 August 2011

suka suka suka !

yeah hari jumaat yang sepi di kampus beting
sangat sunyi
sumpah sunyi gilaa
tapi suprise !
ja'a bieber dari branang telah berjaya menjejakkan kaki beliau ke pilah !
tahniah encik azhar afif ! 
heheheh 
ade mase datang lagi yep !


haa see !
dia datang bawak toti 
heee 
suka suka suka !
akhirnya encik totis aku ade partner daa


encik totis aku tak kotor la
dia mmg warna krim -,-


walaupun toti comel ,
encik totis lebih comel
hehehe
dia punya cengkerang yg wane biru tu sangat perfect
toti punya leper
hahahaha.
tapi aku tetap sayang mereka berdua !
yeayy suka !
aim : next sem nak cari kurakura betul pulak . hee
thanks ja'a !
.
.
.
.
.
.
.
.
NAK KEK !

tetiba pagi2 ney teringin nak makan kek
ta kisah la kek ape
yang penting kek
TAPI BUKAN FISH CAKE OKAY !
huuu
teringat udy pernah bagi kek ney kat aku
sedappp :(


kakak dia yg buat
terbaik-lah kak !
sedap sangat
*puji lebih ney agak2 bole dapat lagi tak ? heee

hahah pukul 6 daa
seharian tak tido
semangat nak balik kul 11 karang
hee best nye membuta dalam bus
balik kampung 0o balik kampung
heheheh
kesian kan ,
orang lain da sampai rumah da
aku baru nak nyanyi lagu
huhuhu
nak wat camner ,
perantau kan
cewwwahh macam duk over-the-sea pulak kau nyah !
hahahahah

okay , merepak !
aktiviti before balik
:: habiskan tgk cite jepun ( ntah ape la tajuk die )
:: tengok final destination 5 ( sumpaa bong-ok giler )
ana n kadeq da jerit macam pondan , aku je still ayu gitu ! hahaha
:: meng-facebook-king comment2 nan adik angkat ana ( arm )
ape laa layan budak2 heee
:: layan youtube ( video2 pakwe aku )
siapa? rahsiaaa ! hahahaha
:: tolong ana meng-download-ing cite korea
( personal taste ) 
:: lastly update encik-belog . hoho

after ney solat subuh
then terbongkang sat bersama anak2 aku
bangun kul 9
g kemas baju nak balik
tak packing lagi !
then called pakcik din
then tunggu sampai bus trans datang
then membuta lagi dalam bus !
yeaaahh perancangan  yg sangat terbaikk !
hahahah
leave for one week !

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN :)

byebye :)





Friday, 26 August 2011

ape kes ??

haha
ape kes call aku pukul 3 pagi
just na tanye bape lama aku kenal ngan pakwe kau
haha u are so funny woman !
bak kata sabrina :
yaa thats funny !
bak kata farhana pulak :
cam taikk !
haha
aku nan pakwe kau tu kawan biasa je !
kawan since aku form 3
so what ?? haha
aku tanak pun kat dia
dia gemok !
grr ~
nyusahkan hidup aku betul
hey kau
aku tatau kau sape
tapi kau tau nama aku kau kenal aku
aku bukan perampas
dan tak kan jadi perampas
so tayah la kau risau
sampai nak kene call aku pagi2
tak malu ke haa ?!
u are sick !
very sick !
hilang mood aku
byebye !

Tuesday, 23 August 2011

tebiat lama da datang




hohoho entah ape kene la hari ney
aku tau kerja banyak
dengan lab report yang ta settle2 nye
dengan microbe ta habis study lagi
sangat tension
ditambah pulak dengan kehabisan kredit
celcom-maxis
dua2 habis
cayaa lah sapra !
nak kata ade pakwe,,,
tu dulu
sekarang ? hahaha
tunggu bulan jatuh n bagi duit raya
hahaha gilaa !
habis kelas terus pejam mata nak tido jap
terkebil-kebil sesorang
tak jugak tido
aishh ta bole jadi ney
amik lab report chem
amik kertas A4
haaii lawa pulak kertas kosong ney
hmm beberape minit lepas tu
jeng-jeng-jeng
.
.
.
V


terhasil lah awek cun ney
entah dari mana aku dapat ilham tatau laa
ehh , lawa pulak kertas kosong yang tuu
then ?
.
.
.
V


haa sorang lagi awek ??
tak laa , bagi aku awek yang same
tp dari sudut yg lain
huhu macam ade yang ta kena kan nan gamba ney
ape ekk ?


huhu saitan mane pulak ney ?
waa bukan saitan laa !
tapi betul gak beliau ckp
muka awek tu macam kecik , penyek semacam je
hohoho


saya mintak maaf
sape2 yg ter-perasan awek tu dye , 
maap maap !
okay , nak wat lab report lah !
ehh , kertas ney bersih suci semacam je .
.
.
.
V


waaa !
jadi gamba pakwe laa pulak kan .
hahaha
macam muka sahinderawan a.k.a tompok
hahaha aku je kot yg perasan  demmm -,-


aku rase something kureng , so aku tambah
jadi mamat specky
oohh aku sgt suka :) weeewitt


hamboi saitan ney ,
pantang nampak lelaki cute !
hisshhh -,-


sememang-nya aku mmg suka lelaki ber-kaca-mata
sobsob~ngee~miyauuu~auk-aukk
*maluuuu
hahahahahahahahaa


ececey , da siap couple ney
tetiba pulak
terus jadi couple kan ?
hahahahaa
harap lah lelaki ney mmg wujud dalam dunia nyata ney
aku sedang menanti-mu sayang !
eeeuuuww sapraa !
geli ngeng . 
hahahaha okay , da cukup !


' sukanya bila dia ceria '
hahaha
konklusi-nya , aku tatau dari mana datang bakat melukis
hoho aku main lukis2 ney zaman sekola menengah rendah je kot
hehehe tetibe pulak kan
* amaran : aku tanak jadi ajk or ape2 yg handle pasal lukis melukis sebab aku hanya reti lukis kartun !
paham tak , kartun je !
kalau suruh lukis kambeng , nampak macam pingu
so aku selalu kompius antara ana nan sab 
hahaha :D

okay sapraa , sila sambung niat sebenar kau tadi yep !
tayah nak membazir kertas
kau pun beli A4 catu duit ngan sasab
sanggup tu kira 50sheets
hahahaha
tolong-lah paham aku ngah pokai sekarang
nak topup pun mintak kat mak
eeee , ta malu !
hahahhaha k byebye :)

a little thing called love


hoi , 
haha agak tidak sopan anak dara cikpah ney
whatever !
* ampun mak ! hee
hari ney aku ade tertengok satu cite thai.
perghh , masyuk gilaa


izni , roomate aku pasang cite tu
tetibe telinga aku tertangkap bunyi bahasa thai
aku pun ape ag

aku : izni , cite ape tu ?
izni : cite thai . ntah ape ntah la tajuk dye .
aku : hoho , hensem tak hero dye . * sambil kenyit2 mata kat izni . haha
izni : haa , ney hero dye . cute . * sambil tunjuk kat screen lappy beliau .
aku : wahhhh ! magod , cute gila * macam aku laa ! hahaha 
( meh ketuk kepala sapraa laju2 )
izni : meh meh tengok . 

aku pun da start tarik kerusi duk la ngadap lappy izni jugak .
sangat best cerita dye sambil ta bole nak terang-kan !
hahahaa * malas sebenarnye

watak heroin masa awal2 story sangat comot
dgn spek , kulit hitam plus nan kurang cerdik nya
errr macam aku je ? haha tidak !



tapi heroin tu banyak berubah
semua tu demi shone ! 




yaaa shone kini officially jadi pakwe aku 
hahahaha
tipu tipu tipu !
shone pulak senior si nam ( heroin )
shone sangat pemes kat skolah 
cute na mati . huhu


nam sangat suka kat shone
dye stalk shone dari jauh
dye bagi hadiah kat shone
macam2 dye buat
tapi shone macam ta tengok dye
then sampai-lah satu part tetibe nam jadi sangat cantik
nam jadi paling popular kat sekolah
tapi nam couple nan top kwn baik shone
sebab dye nak dekat nan shone selalu :)

nam berani gila kot luahkan perasaan kat shone
tapi malangnya time tu shone da couple nan pin
pin adalah seorang watak sampingan yg memegang peranan sbg kawan shone
boleh jadi pengulas cerita da aku ney -,-
rupa-rupanya shone pun suka kat nam da lama
shone pun da lama stalk nam
banyak gila gamba nam ade kat dye
huhu coklat yg nam bagi tp cair pun dye ade lg simpan dlm fridge
so suweeettt !



nam kecewa bila tau shone da couple
so dye pun fly ke US tinggal nan bapak dye kat sana
dan telah jd fashion designer yg terkenal
manakala shone pulak , 
dye dapat offer main bola utk negara
then dye ttukar kerjaya jd photographer pro
after 9 years
mereka jumpa balik kat dalam tv show utk nam
nam tanye kat shone
'' are you married shone ?"
* aku baca subtitle lah
'' i have . . i have . . ''
*cuak tak ?? huhu
" i have been waiting someone to come back from US "
uwaaaa !!
* paham tak ??! hahaha
ta paham buat2 la paham .
aku da translate tu kira bagus laaa . hahaha




moral of the story 
jadi-lah macam nam , 
cinta dye kat shone merubah dye jadi lebih baik dan baik
dari tempat ke-30 dalam kelas sampai lah dapat tempat pertama.
dari seorang yg huduh sampai lah jadi primadona kat sekola tuu
okay :)

mood saye sedang berangan dgn shone .  . haha ,tipu je. tengah bergelumang dengan notes microbe , lab report chem ,lab report microbe ! da nak gila da ney . naseb baik ade shone. huhu.

p/s : aku tatau cite ney da lama or baru . ta mungkin baru . macam da lama . oh , betapa jakun nye aku . huhuhu. hahaha , lantak-lah janji enjoy :)

Sunday, 21 August 2011

SELAMAT HARI RAYA !


hari ney 21 ogos 2011
lagi beberape hari nak raya
lagi beberapa hari jugak puasa na habis
huuu
sempena raya ney aku nak tuju lukisan jugak
macam makcik sabrina buat
aku ta reti na buat ketuat
hoho ketupat laaa yg macam makcik farhana buat
huhu aku reti lukis gamba budak ney je
comel tak ?! hee



o0h , gamba yang ney di-reject . maap maap


okay , yang ney ! huhu
lau ta comel pun, buat2 la macam comel ek
penat aku lukis . huhu


ade ucapan di sinun !
yang ter-KENTUT tu aku cakap bagi pihak sabrina hisham
sebab beliau selalu potpot merata-2
hahahaha 
maap maap !

ucapan ney di dedikasi khas kepada :
jengjengjeng
amik kau
gamba fb aku bagi . hee


makcik sabrina hisham

dan


makcik farhana jamnan

hahaa, jangan salah paham , 
bukan untuk makcik mereka tp untuk mereka lah
aku panggil makcik sebab diorang tua
dan kuat membebel serta bergosip
hoho
maap maap maap lagi !

bukan untuk mereka sahaja
untuk kawan2 aku yang lain jugak!
untuk AS1163A2  !
mmmuaaaah sayang korang 
duit raya please ! :)

dan juga untuk family tercinta :(
keluarga bahagia aku da tade
gone !
takpe takpe

maafkan salah silap aku ye semua
aku kan budak baik
hehehehe

byebye :)

p/s : bole ke aku happy2 raya tahun ney sedang-kan mak aku ngah bersedih ? huu . sokey mak ! adik akan buat mak happy ! yang penting kita H A P P Y ! yeayy . heee . :D ( semangat baru )

Saturday, 20 August 2011

- keluarga bahagia -



hmm , 
ape lagi laa masalah kau ney sapraa -,-

pagi tadi mak call
mak menangis
sebab yg sama dengan dulu
adik pun sedih
tapi sorry mak time tu adik baru bangun tido
so mamai lagi
adik just tanye kenapa je kan
sorry mak , adik ta pandai pujuk mak
tapi adik ade text mak lepas tuu
'' mak jangan sedih2 tau. tayah la peduli kat diorang da. raya ney adik raya ngan mak. mak jangan risau ek . ''
harap sangat mak ta sedih sedih daa
mak reply
'' ok sayang ''
tapi tu tak cukup nak buat perasaan risau sedih adik lega mak
kalau boleh adik nak balik sekarang jugak.

wahai abang2 dan kakak2 ku , 
ney ke balasan anda semua bagi kat mak ?
mak yg jaga anda semua dulu ?
mak yg gadai kan barang kemas , ladang utk sekolah-kan anda,
untuk bantu anda ?
adik kecik lagi time tu , tapi adik tau .

maaf , adik raya ngan mak tahun ney dan tahun2 seterusnya
adik ada mak.
adik da janji ngan arwah apak nak jaga mak
kalaupun adik ta balik kampung tahun ney
ta dapat ziarah kubur arwah apak 
tu ta semestinya adik ta ingat kat arwah
doa adik sentiasa dengan arwah
pasal harta arwah , 
adik ta kisah pun dengan bahagian adik tu
ambiklah
adik nak mak je
jangan sakitkan hati mak adik da
sejak abang2 dan kakak2 semua buat mak menangis,
dia da jadi mak adik , bukan mak kita !
.
.
.
.
.
gambar ney jadi kenangan je

.....
....
...
..
.
adik sayang semua
harap sangat kita dapat raya same2 macam dulu :(
sentiasa jadi harapan adik
sentiasa dalam doa adik
hubungan kite sekeluarga pulih macam dulu
satu lagi
adik merayu please jangan buat mak adik menangis dah !

p/s : aku tahu diorang ta baca. aku just meluah-kan ape aku rase.aku ta mampu na buat ape2.aku sayang mak, aku sayang abg, kakak2 aku, anak2 sedare aku. aku sayang semua.byebye :(



Friday, 19 August 2011

hohoho !



19 ogos 2011 ( jumaat )
hari paling suweeettt untuk couple ney
hohoho
encek kery acan 
puan farhana jamnan 
huuuuyoooo
akhirnya berjaya bertahan selama 1 tahun
tahniah korang :)
ana, kau bahagia aku pun happy
sobsobsob jgn terharu baca entry ney yep.
hehehe
pesanan aku sbg adik yg kecik yg selalu tgk dan dgr,
ana, jgn selalu emo emo ye
*kau nak hemohemo bole :D
faham antara 1 sama lain
bertolak ansur
terima si dia ( pakcik boyot ) seadanya
*maap maap maap kery ! haha
hoho
pandai-kan aku dalam bab ney, hehe
*hakikatnya- aku google laa !
hahahaha
aku ta layak kot na nasihat
kau tau jelaa kisah aku mcm mane kan
hehehe ape2 pun doa aku sentiasa besama kalian berdua :)
sebab aku nak jadi pengepit kau kat sungai ular nanti !
yeaaay! hahahaha
time tu aku pakai heeelllssss okay !
aku akan tinggi 1mm dr kau ana. hahaha
ta saba rasanya na g ikot korang ke pulaauuuuuu..........
aku ta ingat pulau ape.
hohoho yg aku tau g pulau tu naik bot bapak kery
hehehehehe
ana, kau untung gilaa dpt laki mcm pakcik boyot kau tu
*aku harap kery ta baca. hehe
hargai dia na.
dye pun try berubah demi kau kan??
ooohhh so suweeeettttt !
ohsemmm !
kalau aku, sumpa ta cari lain
tapi aku tanak pakcik kery !!! hahahaha
:
:
:
:
:
:
:
:
untuk maksik sasab pulak,
hmmmm
l
o
s
e
r
gila minah ney ! 
hahaha
kau pun sama untung gilaa tau tak ?!
dari mula2 aku kawan nan kau sampai sekarang, mereka2 yang usha kau sgt baik org nya
dan jugak caring
dan romantik jugak
dan sengal jugak
maap maap maap
hahahaha
sekarang org yang kau nak da hampir dapat kan??
aku pun doakan kau dapat yg terbaik dari ladang tau tak ?
( lembu ) hahaha
kat sini aku nak buat kau nampak macam loser sikit ek
ape yg kakak kau cakap tu betul jugak
kene kat dua2 batang hidung korang
aku pun kene jugak !
cinta pesbuk ! hahaah
kenal dia betul2 dulu la ngeng !
grrr tgk aku, kan da meroyan membebel sorang2 macam ney
hahahaha
pape pon caiyok caiyok !
fighting kakak ! hahahaha
dapatkan ape kau nak tu hishhh !
aku pun doakan
*doa aku makbul tau tak, heheheh
:
:
:
:
:
:
:
:
:
aku ? hoho





paham tak ??
hahahaha
biar-lah rahsiaaa

20 ogos 2011
sepatut-nye kami dah 7 bulan
heeee :')

orang lain lebih paham die
lebih bahagia-kan die
ngan aku ney boring
cakap pun ta bape nak byk
diamm jee.
tapi dye tatau ape maksud aku diam..
haha da berlalu
utk dia pun aku doakan dia bahagia :)
no heart feeling ! hehehe

utk anda bertiga,
maap tiada jawapan utk soalan2 anda
untuk permintaan anda
jawapan yang pasti ialah
:: tade jawapan utk soalan itu ::
:: tatau ::
:: tengoklah nanti ::
:: haaaaa ?! -,- ::
maap
sangat annoying-kan
pergi-lah cari org lain yep :)
'' jangan ada benci ''
huhu
kawan tetap kawan okay :)


conclusionnye
kakak, anda berdua sedang berdua 
dan saya..
ALONE
tp anda berdua ada kan
hehehehe
kbye !

......................the end....................




Wednesday, 17 August 2011

taman tasik somban joo !

assalamualaikum , , ,
hoho belog sudaa bertukar rupaa kan ? hee
biasa-lah , aku pun nak maju jugak.huhu.belog ini sudaa berubah wajah thanks to nenek saye , sabrina syamila :D

pejam celik pejam ta celik celik da masuk minggu ketiga kita berpuasa kan ?
sape yang da ponteng puasa , angkat tangan ! haha ana nan sab kantoi di situ. hoho

sabtu hari ituuu ,

aku , yanie , ana , sab dan abe berbuka di seremban. hukhuk cadangnyaa mula-2 nak pegi senawang sebab na beli baju raya sebab miss irma kata kat senawang ade sale. huu aku pun tatau nape ta jadi pegi senawang.hoho. abe drive keta membe beliau. *kepada kawan abe tu , terima kasih daun keladi , ade mase pinjam lagi ea ! haha

presenting  . . .


sabrina dan abe ( eqram dinzly ) heee tipu je . jangan marah abe. hoho.
( huhu , gambau korang ney je yg aku ade )


farhana jamnan ( nenek aku paling tua ) kakak ! haha


si gigibesi comeys yanie ! ( adik !! *sebab dye ade abg kombar ) hoho


and last but not least, sapraa ! kurakura paya sesat ! haha


kesiann tangga . huhu


uwaaa , tangga lagi ? tempat yg sama kah ? haha


kesian kau pokok . :D


pondok pulak jadi mangsa 


anak dara kepungutan . cepat pungut !


orang joging , korang bergambau . elok sangat lah tuu.


hee aku pun same je !


taman tasik titiwangsaa ! eh silapp, taman tasik somban jo ney haaa -,-

ha ney sekuel gambau nenek ney . beliau nampak ade budak2 lelaki india buat sketsa kat taman tu , dye pun sibuk nak join . naseb baik sempat dihalang . hish, terpaksa lah aku buat sketsa lain untuk nenek ney. haha

tajuk : hari penikahan ku haha


bila pengantin lelaki na sampai ney . da tersenyum tersapu-sapu da ney. haha 


okay dah siap akad nikah ! doa cepatt ! 



hee , malu lah sayeee . ( hakktuihh ) hoho 


dua ekor ney berkepit je . bole snap gambau dari jawuh je . huhu

okay , sudaa habiss. banyak lagi gamba dan cite , tapi kemalasan menguasai jiwa . haha . pas berbuka kat tasik tu , keesokan harinya kami berempat, abe tak termasuk kene sakit peyot. huhu. cibi dua tiga empat kali . kesian mereka bertiga . aku ta bape na kesian sangat lah .haha
dua tiga hari jugak berlanjutan kesakitan peyot tu. huh, kat tasik tu sangat banyak e.coli rupanya ! dah la bazar ntah pape . bazar kat pilah lagi best lah ! huuu

tu je. sekian. byebye muahhhaktuihh 



Friday, 12 August 2011

uarghh !

semalaman terkenangkan dirimu
mengalir air mata ku membasahi pipi
mengapa kau sanggup meninggalkan diriku 
sedangkan kau tahu perasaan ini
kau bejanji aku lah kekasihmu
sanggup ku singkirkan semua cinta yg lalu
tidak ku duga ini akan terjadi
kata perpisahan yg kau pinta
biarkan lah biar aku hidup sendirian
ta ingin ku mengenang kan kisah lama
biarkan lah biarkan aku hidup sendirian
kerna hati ini telah dilukai

tu lagu ajai nan kris dayanti ' hati ini telah dilukai '
huhu aku tahu ana nan sab memang akan gelak gulingguling tonggengtonggeng kalau baca post aku yg ney. huhu. tape gelak lah anda, aku da biasa. meh aku gelak sekali nan korang.
Hahaha :'D

Sudah lah sapraa , kenape kau mengharapkan dye lagi haa ?
Kau pun da tau sebab dye missed call kau malam tu just utk bagitau yg dye dah ade pengganti kau.
Forget him la sapraa.

Awak,
Sepanjang 5 minggu kite break
Ta pernah sy rasa na cari pengganti awak even ana , sab , mun n kawan2 sy na kenen2 kan nan kawan diorang. Memang kadang sy bergurau dgn diorang suh carikan pakwe tapi hati ta rela kot.
Gamba awak yg dulu sy letak kat id card sy sekarang ade melekat kat board bilik sy. Hari2 tgk awak. Hari2 bercakap dgn awak. Gila kan ? Awak, sy setia ngan awak,
Kenapa ek mainkan perasaan sy ? awak ingat lagi ta msg ney yg awak send dulu

“ we begin a relationship without a necessarily incomplete version of ending. So, let finish it. I should not do the harsh thing towards u. forgiving is not easy for u to repel all mistakes that I had did to u before. So it’s depend on u my dearest lover. I can’t keep running in this life without a special ‘ guest ‘ which come to my life before. I’m truly in love with u. so sorry about the past. “

Ayat banyak manis kan ?
Kenapa awak cakap awak sayang sy sedangkan awak ta pernah sayang sy. Kalau betul dulu awak pernah sayang sy, kenapa cepat gilaa sayang tu hilang sampai awak boleh cari pengganti sy dlm tempah 5 minggu sedangkan awak couple dengan ‘ dia ‘ dah sebulan setengah? Bukan ke ta banyak beza tu ? Ape-ape pun thanks jugak lah coz bagitau , tade lah sy still mem-per-bodoh-kan diri sy tunggu awak.

Ana , sab . .
Korang percaye ta skrg aku tgh nangis ? :’D
Aku ade korang je

Family aku da pecah2 sampai aku sendiri tatau na ikut belah mana. Time aku tade duit, korang jadi mesin ATM aku. Time aku sakit, korang jadi dukun. Time aku sedih, down putus cinta, korang jadi badut wat aku gelak semula. Thanks, korang sangat terbaikk !