Thursday, 28 July 2011

suara anda, please !

assalamualaikum ! tak jawab dosa. haha
nak cite sal suara sikit ney. huhu. aku tau suara aku tak sedap. sangat annoying, tapi annoying aku tak la sampai mengganggu ketenteraman orang nak study ! huh ! 
tolong lah paham, suara kau dah la nyaring then volume tahap gaban tapir air laut da. duk tergelak terbahak bahak menjerit bagai. ergh, aku memang sangat penyabar. esok aku ade quiz food engine tau tak ! aku nak study pun tak focus langsung ! 
terpaksa aku sumbat telinga kurniaan Allah ney dengan earphone. tu pun tiap kali kau gelak terangkat angkat bahu aku terkejut tau tak?! naseb baik aku ney tak melatah macam mak nenek. haha. bayangkan betapa kuatnya suara kau. aku nak dengar lagu kuat2 kang aku pulak yang kepekakan. dengar suara kau berdarah hijau telinga aku. huh. nak nangis aku menahan perasaan tahu tak? huu. 

aku sangat marah


rase macam nak bunuh diri pun ade x_x



eh dosa besar pulak bunuh diri !
tayah laa. kau nak kene ketukketuk ke?!


diam ahh !
bagi aku study dengan tenang bole?!..
huuu :( sobsob!

Friday, 22 July 2011

ada suka ada duka :')

seminggu yg penuh dgn suka dan duka..awal2 minggu, aku bersedih sebab break dgn encik ego.kisah bersama beliau hanya teman rapat yg tau, so aku tanak cite sbb bukan best pong,haha.kejap je kot sedihnya then hidup aku kembali normal dgn gelak tawa kawan2 yang gila. kami buat aksem untuk hari usahawan uitm.



nana n ana sedang masuk kan adunan askem
haha malas nak rotate gambau ney. huu



ney la kami! pekerja kilang bangla. haha



betul lah orang2 tua cakap '' hidup bagaikan roda '' kejap happy, then sedih. seminggu aku happy meninggalkan kisah pecintaan yg tragis. hahaha hakktuihh ! then aku di kejutkan dengan cerita kematian sepupu aku. huhu. al-fatihah kepada arwah FIRDAUS SAIDIN. arwah tua setahun dr aku n study kat uitm seri iskandar, perak.









arwah dulu senior aku kat maktab. mase aku form4, tiap2 malam dtg kelas aku then bg roti.huu. pas abis sekolah selalu msg, call n dtg umah. huu. selalu gurau nak kawin ngan aku. huhu. sampai la satu hari dye tau aku couple ngan encik ego ( kwn dye 1 maktab ngan kami ) dye start jd lain. cuti sem hari tu last dye dtg jumpe aku. then dye remove aku kat fb. then tade khabar berita da pasal dye. then dye pergi.huu



tapi, hidup mesti diteruskan. aku bahagia ngan hidup aku, kwn2 aku.



















huhu. mak dah bising tunggu aku nak g bp buat SPEK BARU. uarggghh. caption gamba pun ta sempat nak tulis. tu gambar aku n kwn2 aku yg sangat2 aku syg.huu. korang gila kan sbb tu ku syg, hee.



okay, bye ! muahhhakktuihh .. hee

Thursday, 14 July 2011

kenapa aku yang dipersalahkan ?!
aku tak suka bermusuh 1 kelas lah !
ambik tau cerita sebenar dulu baru start bermusuh boleh ?!
uwaaa! nak balik rumah !
benci duk kat sini dah !
sungguh tidak adil !
yadoi sapraa,
bile ada masalah barulah kau nak rasa homesick kan
:: nak mak !
:: tanak mereka dan mereka yang dah start benci aku !
:: tension nyaa !

Saturday, 9 July 2011

kenapa awak pergi dulu ??

kite baru buat plan nak cari pengganti awak, tapi kenapa awak pergi dulu sebelun kita dapat cari pengganti awak.huu.*putar belit la ayat kau sapraa ! grr..
aku cakap pasal spek aku laa. huhu. arwah apak belikan spek tu masa aku form2 (2006) sampai la tamat riwayat hidup beliau (7/7/2011). 5 tahun kami bersama ! uwaa. tape sapraa, ingat pesan ustaz kesayangan kau '' bila di takdirkan sesuatu tu hilang atau rosak maka sudah sampai ajal lah sesuatu itu. jadi, kite kene redha '' cewwah ! haha. betul laa ustaz cakap macam tu. ishh.

tengok !

patah dua weyh ! huu :'(

aku p umah sab, makan roti canai a.k.a dinner kitorang. mun ajak aku teman p somban beli baju, aku tanak sebab nak save duit untuk BUAT SPEK BARU .. yaa, time ney spek ney orait sihat walafiat sejahtera je hidup dye. then, kul 10 aku pun balik umah sendiri. senang cite tetibe spek aku dr atas meja terjatuh.*aku yg buat sebenarnye,hee-tak sengaje.wuuu
pastu parppp. patah dua ! haaaaa??! ternganga kot sekejap. hoho.
begitu lah ceritanye. then esok tu p teman mun beli baju. sab, ana n kadeq pun ade. hehe aku jumpe spek yg berkenan di hati. jeng jeng jeng. beli laaa. harga? rahsia ! hehe

ney yang baru. huu *ta isi power lagi.
haha. na tau ? spek yg lama yg patah dua tu roomate aku, izni tolong gam uhu kan then sellotep kan. haha.rajin benor budak tuu.

nampak tak tgh2 tu yg comot ?hee

yg ney dr front view. hee

sobsob. sedih tapi redha. tape2 hidup perlu di teruskan. yg pergi tu biarlah dye pergi. huuu.