Monday, 27 June 2011

hujung minggu datang lagi !

' untung laa ade kelas hari jumaat ' HAHA. jangan marah !kami tade kelas hari jumaat ( untuk 1 minggu tu jelaa.ngeh3 ). hari jumaat bersamaan dengan 24 jun 2011. seramai 11 orang student uitm pilah keluar mengikuti rombongan mak limah ke BAHAU,. tepat jam 12 tgahari kami naik bus uitm. time ney la paling perfect coz kaum adam sedang sibuk bersiap untuk ke masjid, maka kami kaum hawa menjalankan operasi OPSS TERLEBEY SUDAA ! aku, ana, sab, mun, dura, yanie, fuza, dila, zira *junior umah ana , dan 2 orang kawan mun *sorry ta ingat name. hee :) sementare tunggu mun cari barang dye na bawak g camping, aku dan ana ......................... HAHA


ape r tak cuci cermin ke pekerja kat billion ney ! aishh rosak pic aku. hee *jangan mara


ana dengan tindakan berani gelak pakai shawl trend gitu. naseb baik jadi. haha


one more bebeh ! HAHA


haa pic ney.! 18SX ye adik adik. sengal ana !

then kami singgah di kedai buku. ntah ape ntah name kedai tu. tapi kat lua kedai tu ade toy machine BANYAK ! aku nampak patung kurakura,.huuu NAK ! tapi hanye mampu tgk dari lua sbb tade syiling,.ngehngehngeh :) 


hanye mampu bergambar bersama mesin ney je. huhuhu

lepas tu dari pekan bahau tu kami berjalan kaki merebah lalulintas secare menongkah arus untuk menuju ke KIARA SQUARE. bayangkan lah da la kami ramai, then jalan same2 macam rombongan budak tadika. jalan dalam panas terik pulak tuu. haha huduh benor rase nye.


time ney ngah tunggu ahli rombongan cukup



sampai kat area kiara square tu terus kami serbu RESTORAN NASI AYAM GEMAS.
aku n ana balun air je. yang lain sume mengisi peyot g boyot esp SABRINA SYAMILA !
then masok kiara solat kemudian pusing2. nak tgk movie macam ta best. nak g sumbangkan suare macam mahal. so round jelaa.


khusyuk bercerita nenek ney.


perasan pulak aku amik gamba. aishh.


yanie dan braces nye. COMEL !


mun dan bakteria baik nye. nti mula pot pot. HAHA


sab korek idung tapi time aku snap pic ney dye cover. HAHA

...............................the end..............................

AHAD, 26 JUN 2011
hari ney aku hang out nan EX-HOUSEMATE aku ! wuaaa ! rindu mereka :(
EX-SM344-ians
RAJER, CHIPPY, IZNI, HAZIRAH, LULU & KAK SYA.
tapi yg dapat pegi semalam just aku, rajer, lulu dan chip je.
haha.mula2 naik bus da bengang dgn pakcik bus yg SOMBONG BONGKAK ! grrr .
then kitorang g JJ.
1st place to go : PIZZA HUT 


nyam nyam nyam *ajuk kaklong rajer :)


chip ( amalina syazana ) & rajer ( raja nur izzaty )


lulu ( nur amalina ) *kot. hee

kuat makan tol empat ekor ney. haha. kejap giler habes. haha


mama, nak pizza please ! ngee

after makan mmg tade keje, movie pun ta best. hurmm. round2 jelaa. sumpah aku penat nak mati ikot mereka window shopping,so just snap pic diorang sikit2 je. hee *sorry :)





name saye ' CHI-LU-RA '


sy ta kan jd nakal macam tuan sy ( rajer )


haha. ney la birthday gift dr kitorang !


terharu budak ney sampai nak nanges, maklum la 1st time dapat adiah bear. ^.^


balik ke term 1 dan makan lagi sambil kira2 kalori. HAHA


senyum manjang kakak ney. ngee 

btw, HAPPY BIRTHDAY RAJA NUR IZZATY
&
HAPPY BIRTHDAY AMALINA SYAZANA ( coming soon )
happy always 4 both of you :)
love u all mmuah ! ngee ~











Saturday, 25 June 2011

shaqif fikri

ney anak sedare koi. name beliau MUHAMMAD SHAQIF FIKRI BIN MUHAMMAD FAIZ FIKRI. *ta bole nak panjang lagi ke nama haa ? haha. da nak masuk 2 taun da budak ney. comel nak mati anak teruna kakak dan abg ipar aku ney. macho sekarang bahasa kan diri die ' abang ' .. ehem ehem nak adik ke ?? hee. tapi merajuk mengamuk number 1 , champion maa !


tangkap gamba aqif  ye

acu ??

uihh cute nye acu ! *haha dialog sendiri

aqif nak satay. tgk gg aqif ngee

mane satay ??

acu nak p mana ? meh aqif drive !

yummy !

ape pelik benor muke budak ney .

weee !
rindu kat aqif. bukan kat aqif je. rindu kat sume anak2 sedare maksu. dari yg besa sampai la yg paling kenit. ikah, wani, era, arif, qilah, ijam, kuan, ika, danish, umar, aiman, kaseh, una, zufar, ewisy, dani, aqif, ian, indah, damia. :) puas maksu nak ingat name korang. hee maksu sayang korang. korang jd kawan maksu start maksu umur 4 tahun. ngee ~

p/s : rasenye nanti maksu da keje duit raye korang la paling kopak maksu.yadhoii. 






Thursday, 23 June 2011

pilah dah boring ngan kitorang !




satu minggu yang penuh dengan gelak tawa kami. tiga hari berturut-turut tanpa jemu pergi pilah dan melang. *ape la yg ade kan. haha.
tapi sumpah memang seronok giler ! kami pegi pasa malam, esok nye g econsave, malam main badminton ahad pulak g tengok bola tapi gamba tengok bola tade la. heee.


mun, sab, ana dan dila di depan maybank. hee

aku dan ana menge-test-kan topi cap ECONSAVE !
balik dari warung :)

cak ! hee

sorang lagi model topi econsave dengan sepit rambut di perut. haha

ney konon nak buat kerja kreatif. ngehngeh

butang butang yang memeningkan kepala.

hee tengok la sape yang buat ? *padahal ana punye. hee

psst, jangan tengok baju aku dan sab ! sila tengok ana je. haha

nana dan mummy nye :)

bul belanje kami askem CORNETTO 

makcik ney dapat askem mangkuk budak2 je. haha

aku dan dila di depan maybank waktu senjakala. hee

okay. ,mau pigi hbu buat tts ! bubye :)

Monday, 20 June 2011

selamat hari bapa, apak :'(

semalam 19 jun hari bapa tau. aku dah wish kat ayah. tapi bile pikir2 balik aku rase terkilan sebab aku teringin nak wish kat arwah apak. aku mengaku kot selama hayat arwah aku tak pernah wish. dulu aku kecik lagi macam tatau pun betapa besarnye makna hari bapa tu. tapi sekarang aku rindu apak. aku teringin nak wish ' selamat hari bapa, apak ! ' teringin nak makan kek ngan apak. nak belikan apak hadiah. nak pegi jalan jalan ngan apak. dulu tu semue aku tak hargai pun. sekarang dah hampir 4 tahun apak tade aku nyesal kot. tiap kali tgk pakcik2 yang sebaya ngan apak, kerinduan mencengkam kalbu. cewwah ! hee tapi betul, ta tipu.  rindu nak dengar apak panggil ' adik ', rindu nak dengar apak nyanyi ' 3 malam koi cari aok ' (suke2 je apak ubah lirik ) , rindu jugak nak dgr apak takbir raye :(

apak :(

apak hero adik selama lamanya 

tangan sape yg nak pimpin adik lintas jalan 



ketika kejauhan 
                                                  masihku hangat kasihmu ayah
betapaku rindukan redup wajahmu
hadir menemaniku
terbayang ketenangan
yang selalu kau pemerkan bagaikan tiada keresahan
walau hatimu sering terluka
tika diriku terlanjur kata
tak pernah sekali kau tinggalkan
diriku sendirian
ketikaku dalam kedukaan
kau mendakap penuh pengertian
disaat diriku kehampaan
kau setia mengajarku erti kekuatan
terpancar kebanggaan dalam senyummu
melihatku berjayabilaku kegagalan
tak kau biarkanaku terus kecewa
dengan kata azimat
engkau nyalakan semangat
restu dan doa kau iringkan
tak dapatku bayangkan hidupku ayah tanpa engkau disisi
semua kasih sayang yang kau curahkan tersemat dihati


sayang apak
untuk arwah ayahanda tercinta
mazalan bin mohamed said
alfatihah
semoga apak ditempatkan di tempat orang orang beriman
amin

p/s : 29 julai genap 4 tahun arwah meninggalkan kami :(