Sunday, 17 April 2011

untung laa ade roomate .. grr..

wooahhh...


1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”


3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.


4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”


5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.


6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”


10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.


13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.


16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.


18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile roomate jage pakat2 buat x nmpk ape2.


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkej0t monyet sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat atas katil beliau..

*waaa :'(.. aku nak roomate !


 nak wat teman study ! kejot aku pagi pagi ! ingat kan aku nak wat tu nak wat ney ! n yg paling best tolong kemas bilik aku !! haha.. sape yg sudi jd roomate aku.. time exam ney kan banyak antuu.. hee..bolehh laaa..


jom laa jadii roomate sayee... ~~

Wednesday, 13 April 2011

jeng jeng jeng !! macam macam dah jadi.... huhuu

assalamualaikum..
emm ana, sab.. macam macam da jadi an..
orang makin lama makin bahagia tapi aku ?!
hee its okayy,,
semua org kate
" safraa kan kuat.. "
kuat mmg kuat yg tanggung tu aku...
tapi takpe.. aku pun dah malas nak merayu rayu
aku da redha.. tiada jodoh antara kami.. :')
okayy dah ! 
tamao sedeyh2 !!
lets chill oout with other stories about SABSAFANA !
yeayhhh !! 

........................................................................................................

hari tuu kan..
hari sabtu hari tuu kann..
kami bertiga kann...
ade laa gotong royong kat kolej masing masing kann....
bape banyak kann daaa !
okayyy sambong !
hari sabtu 9 april 2011
ade gotong royong besar besaran kat kolej kami
ade la pppppp yg in charge 
tamao lah ckp kat sini
cukup lah kami je yg tau.. haha
and hari tuu jugak lah
physical and mental tortured happened to us ! haha
semua pasal gotong royong tuu lah !
yelaa mane tak nye kami da cun cun plan nak p 
meronggeng kat seremban
pergh tibe2........
sab n saf paling takot
takot ngan ppppp takot gak ngan mama ana ! haha
jgn marah ye kakak !
anda tu garang sangat ! :)
jam 10 pagi waktu dato' siamang gagap,
kami terkejut cipanzi bila tau ana da pigi seremban dulu sorang sorang
naik teksi sorang sorang !
12 hengget melayang kakak !
err sab n saf da macam orang gilaa nak pi kejar kakak tu yg amuk ngan kitorang sebab takot sangat ngan ppppp tuuu...
uwaaa... bla bla bla..
jam 11 pagi waktu dato' siamang tempang,
" pakcik din, boley tak amik kami kat uitm beting sikalang ? "
pakcik din : okayy pakcik dah ada kat belakang sp 4 nie.. datang lerr.
" pak cik din baikk ! "
naik bus CITYLINER bukan UNITED ye adik adik
ingat pesan kakak sapraa ! haha
bla bla bla..
sampai seremban
ana n kery di seremban parade !
huh, patot lah nenek ney semangat nak pegi ..
papa dye datang upe nye !
sobar jo la den berduo ney haa..

sabsaf : ana, kami da nak sampai, ko kat seremban parade an.. kami turun kat ktm la ye
ana : takyah.. aku dah kat term 1 dah
sabsaf : =.=" sabar sabar

sampai nye kami kat term 1..

sabsaf : ana, kitorang jalan jalan kat seremban parade dulu.korang kat term1 an. kitorang nak karoke dulu ney..
ana : haha,karoke lagi ? haha okayy

haha...rilekk sab.. jom bagi aku cucuk duet dulu then kite usha nenek uh
kami pun ke mesin atm yg terdekat CIMB !
tibe tibe ternampak sepasang couple yg teramat kami kenal !
haha kantoii dah mereka..
takpe takpe tungguu ye mr & mrs kery ! haha
okayy siap kuar duet ! 
mane depa pi haa ??
maybe tgk movie kot..
kami pun naik lah eskalator uh sampai tingkat ateh sekali..
haha round punye round tak jumpe jumpe

sabsaf : ko kat mane ney wey ? tgk movie kat term1 ke?
ana : tak tau la.. xde cite best.. kami kat dalam kedai buku ney..
sabsaf : kedai buku ??! hehehe okayy ! kami nak pi karoke ney.. bye bye !

POPULAR 
kedai buku yg terbesar di term1
sabsaf masok dengan berdebar debar ! haha
saf : weyh sab, asal aku yg nervous ney?
sab : haha, aku pun same ngeng ! haa jom jom aku nampak baju putih kat belakang tuu..
saf : okayy okayy !

haha kami rembat buku cina ape ntah wat cover muka
sejibik macam bini mengendap laki ngan pompuan lain ! haha
kami ikot je mane mereka pergi dalam kedai uh
buang mase tol coz 1 bukti pun tak dapat !

da keluar dr popular
sabsaf menunggu keryana keluar pulak
kami tunggu di kedai yg banyak bear
round round dalam kedai tu sambil jeling jeling ke luar !
aunty tu da syak something je kat kitorang !
keryana dah keluar !
sabsaf berlari mengintai mereka di pintu kedai bear tuu..
aunty tu ade kat sebelah 
" u tak boleh main2 ya dalam ini kedai "
saf pandang sab
sab wat muke blur + menyampah die tuu
macam ney 


haha sab !

then kami keluar lepas ketukketuk kepala aunty tuu
( dalam bayangan jaaa ! )
boring lah ikot ana ney !
destinasi seterusnya kami masok tempat karoke..
" laa 6 hengget je 30 minit , jom laa " sab mmg laju lau bab bab karoke ney..
" aishh ko ney " ( sambil geleng geleng kepala )
tapi ikot jugak ! haha

huh ! boring lahh citee... tunggu lah post dr sab n ana pulak !
bye !

Friday, 1 April 2011

haa ?! camping ?! last minute pulak tuu ?!!!

ahahaha..
naseb korang lah sabsafana !!
semalam bersamaan dengan hari khamis
31 mac 2011 pada jam 5 petang
bertempat di padang TTS RUGBI BOLA and so on
(bercampur-campur) haha

"platun 7 and 8 pegi kem minggu ni ye "
kata salah seorang komander dari platun 7...
kami pun
"haha...tipuuu! "....safraa cakap
"haaa.... heh..?! ".....sab cakap
"weyh, die tak tipu an?!"...ana tanye kat komander platun 8..
dengan innocent and senyuman penuh dibibir komander tu geleng kepala menandakan kebenaran kata kata komander platun 7 tadi...

sabsafana diam seribu bahasa dengan angin yg sepoi sepoi bahasa petang tuu..


ohh tidakk !!!
" sengal ! banyak giler keje next week tak siap lagi "
ana dah start membebel 

" patut lah mata kiri aku ni asyik berkelip-kelip rupanye ade bende nak jadi.. "
sab mengeluarkan mitos..

safraa diam... happy nak pi camping tapi kenapa LAST MINUTE bagi tau haa??!
bengang !! arghh !!




perhh syok giler ahh
tibe-tibe pulak ade ujian TTS
kami sangat SUKA !

" farhana... sabrina... sa sa safraa... " 
cik azi memanggil name kitorang yang da mmg berturut turut..
haha
" buat 1 barisan ye,, "
 hahaha
malas cerite sal ujian TTS !!
kucar lana hiruk pikuk tunggang langgang tonggang terbalik semua
tapi yang paling memanaskan ialah banyak 
" SEMULA SEMULA dan SEMULA ! "
dalam sanubari kami
"cepatlah...malam ni test microbe lah ! aishh "

......................................................................................................

tutup sal TTS
masuk lak test microbe..
hahaha
kedudukan dalam BS
dila, safraa, ana, sab
dila dengan tekun menulis jawapan
safraa pulak bertungkus lumus meneliti jawapan dila
ana tanpa segan silu menyalin jawapan safraa
sab? 
haha sorang ni da ke laut..
lain orang buat, lain yg beliau buat..
haha
lastly kami bertiga dah complete
sab bahagian depan masih kosong xde 1 pun yang die tulis
astaga !
nak ketukketuk je budak ni tau..
terpaksa lah bg toyol interaktif kat beliau
hahahaaa..
HABIS TEST!!

.........................................................................................................

OC lab report and assignment microbe
buat kat anjung
perhh siap !
haha bangga bangga !!
then safraa n sab pelahap 0boooolat
mahal nak mati 4 hengget kot !
haha
ana telan burger ayam je pun dah 2.50 riyal
cekik darah !!


ni lah rupa si ana yang sedang makan burger ayam die yang tak lah SEBESAR oboooolat kami !
huh ! comot tahap panda laut dah !
ape lagi report sama kery maa !
hahaha

ni lah kisah kami dalam satu hari yang penuh dengan kejutan budaya !
kami balik ke bilik masing masing semangat berkobar kobar mau pigi kem esok
kem jeram sri pilah !!
tunggu lah kami datang !
sabsafana akan jadi budak baik di sana :)
beting highland !!
kami nak naik anda !!
yeahh !!

jumpe selepas habis kem 
insyaAllah bersama sama foto foto yang menarik !
winkwink !! ^.^

bubbye !!